Jävla mammor

Ibland blir jag så jävla arg!
Sitter och kollar på Help i'm a teen mum på kanal 5.
De handlar om unga mammor som år på ett hem för unga mammor och ska lära sig hur barn fungerar och så.
Men dessa jäva mammor är helt dryga och störda i huvet. Dom vill ju inte ha någon hjälp och dom tror att dom vet allt! Men vafan när man är 15-16 vet man fan LÅNGT ifrån allt! Fan min mamma vet ju långt i från allt och hon är 39 Fan dom "handledarna" är ju där för att hjälpa dom. Men mammorna "nej men jag vet vad som är bäst för mitt barn" ¨må så vara men vafan, vill dom att ungrana ska lyssna på dom? SÅ LYSSNA DÅ PÅ DOM SOM FÖRSÖKER HJÄLPA DOM! Stort jävla suck!


Ännu en dag

Ännu en söndag, sitter på jobbet. Vilket jävla skit väder de är?! Tur att man jobbar asså. Är så trött på snö och skit nu! Vill typ ha lite värme så man kan gå ut genom dörren utan att frysa....

HAHAHAHAHAH, jag måste skaffa mig en hobby

Johan har idiot förklarat mig, jag berättade om lite planer jag har med min lägenhet  (lite smått orealistiska) han säger att mitt tankesätt beror på att jag har för mycket tid och tänka.........


Så här ser då planerna ut sofare :)

Före
Här är då lägenheten som den ser ut nu


Efter
Här är då planerna efter!




HAHAHAH seriöst jag måste verkligen skaffa mig en hobby :(
Kanske ska börja sticka? Eller börja fotmåla? ja de är ju alternativ

Slängde i hop lite hiss och diss bilder :P

Piggy!

Att jag har väldens sötaste vovve! Hon är unik, vi är så lika. Lika jobbiga och dryga båda två!



sovmorgnar!

Ja i know from a fact att alla gillar sova länge på dagarna.



Skånetrafiken
Emelie fete dissar skånetrafiken! Jag är så trött på dom nu, jag har åkt den sträckan mellan Kstad och hässleholm ca 1500 gånger och nu är jag så trött på alla förseningar! "dom bara oj de kom lite snö på banan och det blev halt så vi kan skylla på de så vi gör alla tåg MINST en halv timme sena.
Seriöst de kommer snö och kyla varige år?! Varför lär dom sig aldrig?! idioter.....

Idioter
Behöver jag äns förklara?


Fan jävla idioter

Blir så jävla arg när jag läser om sånt hära!
Vafan hur kan man lämna kvar hundarna på ett sådant hära ställe?!Så jävla äkligt


Kolla själva!

Läs hela artiklen på -----> http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6517473.ab

Lite film och böcker nu

Asså jag är fan inte den som läser böcker, MEN de finns så klart undantag!
Jag älskar verklighetsbaserade böcker. Men säga att jag älskar dom är fel för oftast läser man ju om någon annans helvete! Men nu när jag åkte till jobbet idag så läste jag metro och de har kommit ut en film (som är baserad på en bok, som jag tyvärr inte har läst) som heter Precious.

Här är Wikipedias beskrivning på filmen;

Filmen utspelar sig 1987 i Harlem, New York  där Claireece "Precious" Jones  bor i en lägenhet med sin mamma Mary Precious är 16 år gammal, kraftigt överviktig och kan varken läsa eller skriva. Mary, som nästan aldrig lämnar lägenheten utan lever på socialbidrag, utsätter Precious för ständiga fysiska, psykiska och sexuella övergrepp. Det visar sig snart att Precious flera år tidigare blivit våldtagen av sin egen far och fått pojken "Mongo", som lider av Down Syndrom . "Mongo" bor hos Precious mormor, då Precious är oförmögen att sköta honom.

När det kommer fram att Precious är gravid med ett andra barn, blir hon avstängd från sin skola. Rektorn arrangerar dock så att hon kan få gå i en specialskola, där den radikala och beslutsamma läraren Blue Rain  stöttar henne och så småningom lär Precious att läsa och skriva.

Detta är en film jag ska se!
Detta på minner så mycket om en bok jag har läst som heter Bakom stängda dörrar.

Sjukt bra bok, den bok jag vill ska bli film nu är Pojken som kallades det.


http://www.youtube.com/watch?v=b5FYahzVU44 trailer till filmen


Fan med....

Jag hittade ett skit snyggt linne, när vissa ser de så fattar ni varför de är snyggt de "matchar" lixom med mig :) höhö MEN så klart finns de ju bara i s och xs fan att man är tjock ibland asså!



Hey people

Hej vaknade kvart över två idag! fan mig asså! jag som harvarit uppe innan 12 nu i 2 veckor!
Johan var här igår, så satt vi och spelade en massa tv spel och snackade en massa! Kul med lite sällskap ibland :)


Nu ska jag ta en kopp kaffe och glo lite på tv

<3

I miss It sometimes when I am thinking of it. It was fun and I've never had so much fun then that . And that is what bothers me. I cannot have the longer. They will never be the same again, which is a shame.
I am still pleased when I think of it but not in the same way as before. I get this happy feeling in the body. hope I feel it again.
The old do that I am envious of my memories. They are always in the same place. But I'm always moving. Its a shame.

Sorry that I still will become happy of It but I think it is the memories that keep me alive.




Har ni tänkt på

Har ni tänkt på hur många minnen man bär med sig hela tiden? Hur många tusentals saker man kan kolla tillbaka på och skratta eller gråta. Ni vet ju själva man kan kolla på en sak eller en bild eller en plats och minnas en hel dag. Minnas exakt vad man gjorde hur man mådde, vad man kände?
Vissa minnen kommer man ihåg allt. Medans vissa minnen man har känns precis som de är något man drömmt, precis som om de är någon annans minne. Tänk gamla kompisar som man inte har pratat med på år och dar som man då springer in i på stan. Man snackar men man förstår inte att de är just DEN personen som man delar många minnen med. För den personen man träffar känns precis som någon man känner ytligt typ en kompis till en kompis. Men i själva verket så är de just den människan fast en annan tid. Är de bara jag som känner så.

Jag har så jävla mycket jag kan kolla tillbaka på, saker som jag är stålt över saker som jag inte är så stålt över, saker som har gjort mig extremt glad och saker som har gjort mig extremt ledsen.

Men om jag ska se de så, det finns nog inget jag ångrar i mitt liv. Alla gör misstag och tro det eller ej men man överlever och livet går vidare och man lär sig av sina misstag

Tänk på de

dfsgdfg

If you dont hear my scream can you scream for me?

Röv värme for the win!

Hej hopp!
Igår så kom therese och hälsade på mig :) så först satt vi och fikade och snackade lite skit. Sen så lurade jag ut henne på en långrunda i skogen :) skönt att vara ute i friska luften, förutom då att hennes jävla hund började jaga stackars ungar som åkte pulka -.-

Sen når vi kom tillbaka så möte vi upp johan som också hälsade på.
Satt och snackade en massa bara sen så drog jag och teeeeees och käkade pizza sen åkte vi hem till Johan och hälsade på där vi även blev bjuden på fika av hans übersöta mamma :)
Sen hem till mig igen och glodde på film sen låg vi och snackade till halv fyra......och jag ska nu jobba :)
Sen vaknade jag vid halv elva gick upp och ut med hennes lilla hund. Sen vaknade hon när jag kom tillbaka så gick vi till statoil och köpte frukost....... För jag har inget frukost aktigt hemma ^^
Nu är de jobb för hela slanten and i like it.
I morgon ska johan komma och så ska vi spela tv spel hemma hos mig :)

Hörs bitches! Puss puss!

Behöver du tidsfördriv? Kolla länken :)

Som sagt om du någon ggr har tråkigt så kolla länken under så sjukt kul att läsa!

www.felsms.com

<3


Ännu en söndag i min meningslösa existens

Japp så sant så sant!
Ska jobba idag :) hela dagen.
När jag kommer hem ska jag nog däcka igen, dock inte pga alkohol utan sömn.
Jag fattar inte jag har ju sovit så bra hela veckan och har gått upp vid samma tid typ varige dag utom. Den dan jag gick upp vid 4.....
Ändå är jag cp trött!
Konstigt de där....
men men vad ska man göra förhoppningsvis så får jag besök i morgon :)
Vi hörs sen puss!

Yttreförändringar

Igår när jag satt och kollade på Top Model cycle 6 så kom jag och tänka på utseenden. Där är en tjej (som förövrigt vinner hela säsongen) som har en stor glugg som Tyra och dom vill att hon ska göra sig av med för dom säger att de passar inte i en reklamfilm eller något liknande. Lika dant där är en tjej till som har en tand som växer utanpå dom andra så den sticker ut jätte mycket den med. Också henne vill dom fixa de på. Men asså seriöst. dom flickorna är i min ålder och dom har ju lixom levt med de hela sitt liv och nu över en dag så ska de försvinna?! Detta handlar så klart bara inte om tänder! Jag förstår inte hur folk vill ändra sitt yttre så drastiskt. Visst de här med att förminska magsäcken och gå ner i vikt och så de kan jag köpa för all den vikten som dom personerna vill gå ner försvinner ju lixom inte över en dag. Utan de tar ju ändå månader. Men allt annat så som deras tänder, eller operera näsan eller fixa läpparna eller va fan som helst. Tänk en dag så står du där och har ändrar allt för att bli snyggare men personen som stirrar på dig i speglen är inte du? Det funkar ju lixom inte på de sättet att du kan trycka på rewind och få allt ogjort?! sen säger jag som jag har sagt innan jag har inget emot folk som gör de men sen samtidigt försök ändra tanke sättet lite. Vissa delar på folk är ju en del i deras personlighet.
Visst alla har väll tänkt så´någon gång under sin livs tid, fan vad ful näsa jag har, fan vad mina bröst är små eller fan vad jag har små läppar och jag är inte något jävla undantag.
För de är ju verkligen den effekten man opererar sig och sen vaknar man upp så är de någon annan som kollar på dig i speglen. Tänk lite på de.

Vad är de för fel på mig? (förutom att jag tror att jag är utomjording)

Hej hopp!
Läget? jo tack de är bra :D
Sitter hos emma nu, åkte hit igår i brist på annat.
Saken är den att jag jobbade ju natten hela förra helgen, sen så sov jag till 21 i måndags. Sen på tisdag morgon gick jag och la mig vid typ 11 sen kom tulle och väkte mig vid 13 -.- sen däckade jag vid sex på kvällen igen sen vaknade jag 4 på onsdag morgon. Sen somnade jag vid tio på kvällen. Sen nu dessa två sista dagarna så vaknade jag vid sju på morgonen och idag vaknade jag halv sju skitpigg! så jag gick ner till emma som skulle åka till praktiken vid 8 och gjorde henne sällskap sen satt jag och kollade på Vakna med the voice.
Nu har jag ny idol! Kjell eriksson på the voice är ju bara bäst!

Nu ska jag umgås med familjen ralsgård sen ska jag hem i kväll sova för jag ska jobba i morgon :)

Bye bitches!

fdfgdsagf

Meet me half way, right at the boarderline

De är ingen vanlig dag för de är mammas födelsedag!

Jupp lilla tääänti fyller 39 idag, usch nästa år blir hon gammal käring :) men jag gillar henne ändå!


Sitter på jobbet efter som jag bara sov typ 5-6 timmar idag så är jag SJUKT jävla trött. Jag håller på att somna :S Men måste kämpa slutar inte för än sju!
Sen är de hem och bingen som gäller!



Enkel mattematik

Emelie har jobbat 20 timmar på två dagar, sover 6 timmar mellan dagarna och de resulterar i att emelie blir trött som ett as; och det resulterar i att emma och jag cpar som fan!
Som sagt jag är inte frisk men de gör inget jag gillar mig själv i alla fall :)




sdgdfshgfh

God writes a story for each of our lives, you may think what's going to happen but than the plot takes a diffrent and unexpekted turn.

Hoppas denna dagen blir bättre

Hej sitter på jobbet nu, gick upp vid halv sex in i duchen på med arbetskläder och smink sen bort till mamma en runda åt mat och gick sen igen. mamma fyller ju 39 på måndag så dom firade de idag.

Hoppas iaf att denna natten blir lugnare..... :)


hörs!

HELVETE

fan just nu mår jag inte bra asså......Jag är så jävla skakis.

Fan med.....

Ja okej

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6435046.ab


Aftonbladet är min kompis :)

Men iaf läste en artikel om en kille som hade 30 fruar och 89 barn.....?
De här var hans regler, asså seriöst jag hade varit ruinerad på en kvart om jag hade varit tvungen att följa detta?

”Om två kvinnor bråkar får båda böta”

  Här är Ratzons lagbok:

  1. Ingen kvinna får behandla en annan kvinna nedlåtande eller angripa henne fysiskt eller psykiskt. Den som upptäcks av Anonym (så kallar Goel Ratzon sig själv) när hon gör det, får böta 200 shekels (380 kronor) för familjens bästa.

  2. Ingen kvinna får förhöra en annan kvinna om vart hon ska gå, om det inte är så att hon undrar om hon kan köpa något till någon. Överträdelseböter: 190 kronor.

  3. Att prata är förbjudet i alla rum utom vardagsrummet. Ingen får prata nonsens. Böter: 380 kronor.

  4. Ingen får sitta och lata sig när det finns disk eller städning att utföra eller barn att ta hand om. Den som upptäcks när hon latar sig får böta 3 800 kronor.

  5. Om två kvinnor bråkar så kommer båda att straffas som medansvariga och får böta 3 800 kronor.

  6. Anonym får inte tillfrågas när han kommer hem, var han är eller vart han ska. Anonym kan stänga av telefonen om han får onödiga frågor och ger böter på 755 kronor till den som bryter mot detta.

  7. Anonym bestämmer vilken kvinna som ska komma till honom, och vilken som inte ska göra det, allt enligt hans behov. Man får fråga om man får vara med, men man måste acceptera svaret utan att klaga, tjata eller göra miner. Böter: 574 kronor.

  8. Anonym får inte avbrytas när han pratar. Om Anonym pratar med någon annan om något som inte berör någon annan så får man inte lägga sig i om inte Anonym beslutar sig för att inkludera någon annan i konversationen. Böter: 960 kronor.

  9. Om Anonym säger åt någon att göra något, måste hon göra det omedelbart, utan att säga "okej" eller ignorera honom. Om hon har begått ett misstag som han påvisar, får hon inte upprepa misstaget. Den som inte gör det han ber omedelbart får 580 kronor l i böter.

  10. Inget arbete får utföras när en vuxen man är i huset. En vuxen man är en man över 12 år. Böter: 5 800
kronor.


Och folk nekar att vi har olika kvinnosyner i sverige och i andra länder?


Ny favvo låt<3

Inte riktigt min musik smak, men ja.
De ända jag hatar med denna låten är Ville Valo (sångaren från him) som är (enligt mig ) ett av iaf nordens värsta Emo band.......


bittersweet med apocalyptica är mums för öronen<3

http://www.youtube.com/watch?v=nIvvaqUdDm8

Jobb jobb jobb

Japp nu är de jobb som gäller, idag 23-08 i morgon 20-08 och på söndag 20-07 :) weeeeeeehoooooo!

FAaaaaaaan vad trött jag blir.

Gud vad jag skulle vilja ha ett dörr öga eller va fan de heter! För precis så knackar de på min dörr. vilka är de jo jehovas?! agggggggggggggggggggggggggaaaaaaaaaaaaaaah fan och man blir ju inte av med dom heller. Jävla skit....
Idag ska jag tvätta (ja eller jag håller på att tvätta) städa och sen ska jag gå en lång runda nu när de är så fint väder :)

Nej måste rusa måste ner och byta tvätten :)

Bitches!

hej hopp!
Sitter hemma, fan asså jag har ju verkligen lyckas vända på dygnet, vaknade vid tre idag av att tulle ringde.
Sen kom han hit och bjöd på mat, han lagade till och med den själv!
idag har jag inte gjort så mycket, jag har städat och ätit mat sen har jag dessutom gått en lång runda :)

Nu ska jag glo på tv sen ska jag sova måste upp vid halv två imorgon ska ju tvätta....

En sak till

Fan när jag vaknade i morse ( okej morse är fel ord men skit samma) så bara tänkte jag fan vad jag snorar?! Men fan heller att de var snor, de var ju för fan näsblod...... Hela jävla kudden var helt röd skit äkligt.

De var bara de.-....

Men vafan!

Hej hopp!
Fick sitta uppe med tandpetare som ögonlocks-uphållare i natt för att vara vaken, seriöst jag hade kunnat somna när jag kom hem vid tio. Men iaf satt och kollade på tusenbröder så de är ju spännande så de var lugnt att vara väken ändå.
Vaknade fyra i eftermiddags, fick flyga upp kom på att mamma och tulle skulle komma vid 18 på middag bara att springa till kvantum och handla de jag fattades.
De blev köttfärslimpa med grönsaker och potatis (för mig som aldrig har lagat de innan blev de fan gott)
 När dom hade gått så fick jag diska och städa lite så de ser vättigt ut när man kommer hen ifrån jobbet :)

Nu är jag på jobbet och ska jobba hela natten :) jobbar till 7.
Men asså blev skit pissed när jag skulle gå av tåget i kstad, öppnar dörren och precis när jag ska gå ut så håller en jävla polisbil på att köra över en?! Bara hallå? varför kör ni här?! Så undrar om de har hänt något ?

Iaf nu ska jag jobba !

YEAS

När jag satt på jobbet idag och upptäkte att jag inte hade något roligt att glo på så tänkte jag va fan ska ringa till Kvantum en sista gång i hopp om att mamma kunde hämta ut mina filmer. Efter lite skrik och tjatande så lyckades jag! YEAH! så mamma var gullig att hämta ut de så nu ska jag bänka mig framför tv med Tusenbröder maraton :) och en liter kaffe eftersom jag ska vara vaken så länge som möjligt eftersom jag ska jobba natt i morgon.

Hörs!


Sen fick jag även första säsongen av 2 and a half men. Sååå bäst!

but ugly shoes!


Asså ibland tackar jag fan för mina "svensson" skor. Ni vet sånna som är köpta på din sko eller något.
Fan heller att jag skulle vilja ha dessa.......Som dessutom kostar flera tusen extra

emelie vill ha festival NU!

Som jag har nämnt tidigare så är jag sjuuuuukt festival sugen nu!
Jag och My kanske ska dra till siestan om jag inte jobbar! Jag vill, bara för att kolla på Mustasch och familjen (bara för att jag vill höra "de snurrar i min skalle" efter som sist på siestan när dom spelade så lyckades jag "umgås" med en annan person så jag missade den) sen supa så klart! Har bara ett problem, måste köpa nytt tält efter som campingen på siestan inte är så "hål" vänlig.....

JAG VILL! Wacken ska jag iaf till har fått ledigt iaf :) wehhhhhhho!
För att  längta lite slänger jag upp bilder från siesta 2008 den bästa siesta någonsin! <3 Fan vad jag saknar de!




Kolla min bränna! Gud vad jag saknar madde!

Jag i tältet precis när vi har kommit dit

Anledningen varför jag missade Familjen


Några dudes

Ja en bild säger mer än 1000 ord......vad ska jag säga lixom?

Klockan var typ mycket sent, ja eller tidigt beror på hur man ser de och de var kallt

Tror de var våra grill buddies


Jag och någon kompis till martina :)



Emelie har en åsikt

Jag vet inte om detta kommer för att jag själv är i situationen. Men jag har ju en relativt ung mamma. Hon fyller 39 iår och jag fyller 20.
jag har inget emot unga mammor (inte heller äldre, eller ja de beror på hur gamla dom är). Men fan de måste finnas en gräns?! läs länken nedan;
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6059557.ab


...... herre gud asså.

Sleeeeeeten

Ja man blir alltid lika besviken när klockan ringer på morgonen..... Det spelar nog ingen roll om man ska jobba eller om man ska någon annan stans. Men vad ska man göra? Bara att stiga upp med ett leende på läpparna. :)
Jag är trött men inte så farligt trött, kan bero på att jag somnade vid tio igår kväll sen upp vid 6 så 8 timmar sömn fick jag iaf :)
Nu är de sista dagen denna helgen jag jobbar nu jobbar ju i morgon med fast natten :)


När lönen kommer denna månaden så jävlar ska jag beställa min Wacken blijett :) WEHO! i like it.
Fan vad jag är sugen på festival iår asså, NU NU NU! men å andra sidan är jag inte sugen på att tälta nu, de är ju typ kallt ute.......



Hittade en bild när jag höll på att göra mitt album från 2009

Jag och emma när andreas sprang ut.

Men asså seriöst, man ser en kille i bakgrunden, frågan är ju bara då hur många bilder man själv är med på, på andras fotton?

 

BTW i kväll VILL jag kolla på tusenbröder....... De skulle vaarit perfekt att ha de nu med tanke på att jag måste vara vaken så länge som möjligt inatt så jag pallar jobba andra natten.....


Kan bli sur för mindre

Okej jag beställde lite saker från CDON i onsdags, jag bara yeas då hinner jag få de innan helgen så kan jag kolla på de när jag kommer hem från jobbet. Ja mycket riktigt fick jag de innan helgen. MEN paketet var ju så klart förstort för att komma ner i mitt brevinkast :@ Så jag fick en avi med posten (fick den i fredags BTW) jag bara okej men då går jag genom kvantum och hämtar upp de innan jag drar till jobbet. MEN NEJ DÅ! För då kommer paketet först efter klockan 1600 och emelie börjar jobba 1500! Sen kan jag inte hämta ut de idag eller i morgon för då har ATG ombudet bara öppet 8-19 och emelie jobbar 8-20........ Ibland blir jag bara så trött. DESSTUTOM är brevet reckat så ingen annan än jag kan hämta ut de. Ändå har jag ringt dit sagt att Min mamma ska hämta de och hon ha med sig MIN legitimation och MIN post avi PLUS att hon skulle legitimera sig själv ( och jag menar vi är 20 i hela världen som heter bennäs i efternamn) Men nej då de går inte du måste hämta de själv. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH jag som ville sitta hemma idag efter jobbet med Tusenbröder och en kopp te MEN NEJ DÅ DE FICK JAG JU SÅKLART INTE!!!!!!!!! Jävla posten
Nej nu ska jag gå och andas i ett hörn!



Detta är en av dom bästa svenska serierna som finns :)
Förutom Hipp Hipp då :)

Jobb!

hela helgen är de jobb som gäller.
Snackade med therese innan jag började jobba idag, dom ska ju upp till Åre och när hon ringde var dom i mora för frukost. Där var ju bara ett problem. Att kaffemaskinen inte funkade :P Usch tycker synd om dom andra i bilen :O

iaf inte så fett peppad på att gå upp ur sängen i morse när man vet att utanför dörren så väntar en hel jäva del med minusgrader! USCH! men men har man ett jobb att sköta så går de ändå :)
Jobbar iaf hela helgen :) skönt att komma tillbaka igen efter lite ledigt. Sen är de roligare att jobba än att sitta hemma och glo!

Nej plikten kallar!

Ny städat

har precis städat min apartment. Allt har jag städat. fan vad duktig jag är :) När man väl kommer igång går de hur snabbt som helst!! Nu ska jag bänka mig framför tv och vänta på mamma och tulle. Sen i morgon är de jobb15-23 lördag 8-20 söndag 8-20 sen måndag ska jag jobba natt 23-07 yey! fett taggad! eller ja inte. Men skönt att göra något förutom att sitta hemma :) Hörs ! Dessutom ska jag snacka med chefen och kolla om jag kan vara ledig på wacken! ohhh i want! Fett taggad!

jag har fått en ny hobby

Jag har fått dille på övergivna platser, Av någon konstig anledning.
Idag så tog jag och emma oss en tripp till sanatoriet i Broby. Det är ett av dom få ställena som får mig att må dåligt. Man får fan inga bra vibbar av de stället asså.
Själva sanatorie gården består av byggnader, det gammla sanatoriet som är den största byggnaden, barnsjukhuset som ligger ett stenkast från den andra byggnaden, sen har köket och matsalen en egen lokal  och en lägenhetsbyggnade där som som jobbade där bodde i.
Byggnaden är stängd inte helt konstigt faktiskt. Med tanke på att dom inte vill att folk ska springa runder där. Vilket är fullt förståligt. PÅ sanatoriet så har dom gjort ett tappert försök att bomma igen byggnaden dom har tagit bort handtagen på dörrarna, sen har dom satt träskivor för dom nedersa fönsterna.
Medans dom andra byggnaderna har dom inte gjort mer än att låsa dörren.
Det var år sen jag var inne i den stora byggnaden och jag ska erkänna att man blir fan mesigare och mesigare med åren för nu bara velar man hela tiden och är typ dö rädd! Men i barnsjukhuset gick vi in och upp för trappan sen vände vi igen

Sanatoriet öppnades 1913 då hade dom 100 vårdplatser och de var ritat ab Ivar Tengholm. Han sa att han ville rita de för att han själv hade fått TBC. byggnaden användes för att isolera TBC sjuka som var en alvarlig lungsjukdom. Att börja hosta blod var ett av symptomen. Det sägs att man kunde pumpa in gas i lungan så den sprängdes för att bli av med sjukdommen.
Den spreds via partiklar och smiddades via spott och hosta.

Sanatoriet ligger ute i en skogs dunge för att isolera dom sjuka mer.
När man slutligen lyckades bota TBC så var man inte ibehov av sanatoriet så på 1960 talet så gjordes de till ett vanligt sjukhus.
Men 1995 så lades även det ner.
Vad man då skulle göra med en så pass stor och ståtlig byggnad var nu frågan. Saken var den att de kostade 1 miljon om året med uppvärming vilket gjorde att man stängde ner de helt. Under början på 2000 talet så såldes byggnaden till en privat person som ännu inte gjort något med de. Och de de gör nu är att stå och för falla.




Min nya idol är Jan Jörnmark, han åker runder i sverige och i europa och fotograferar övergivna byggnader han har givetvis varit på Sanatoriet, för fler bilder så kolla länken nedan.
http://www.jornmark.se/places_intro.aspx?placeid=149&lang=

Kristianstads bandet Artmade har även spelat in sin musikvideo till låten Ghost på sanatoriet.
http://www.youtube.com/watch?v=mr6Zav2m9is






Som sagt detta stället tycker jag att folk ska besöka för att man får en sånn konstig kännsla när man är där. Helt sjukt. OCh tänk att de inte har varit stängt mer än 15 år?

Ännu en gång min blogg mitt liv




Hur ska man få folk att förstå saker man inte änns förstår själv?

Hur förklarar man för någon att fast man skrattar så vill man egentligen bara skrika så att lugerna åker ut?
Hur förklarar man att man kan vara på ett ställe men samtidigt inte?
Hur förklara man att de känns som att man är känslolös?
Hur förklarar man för människor att man har nått botten och försöker vända?
Hur förklarar man för folk att man mår skit men man vet inte varför?
Och vad ska man svara när man själv inte vet svaren på sina handligar?

Men framför allt hur förklarar man för folk att varenda jävla dag måste jag intala mig själv att jag förtjänar att leva?

Ja hur gör man de?


I'v have become so numb

Send "N



Nytt år nu

Ja då var detta första inlägget för 2010 så gott nytt år bitches :=

Sitter hemma hos familjen ljungholm ska snart sätta igång en barn film för att kunna kolla på något utan att tänka :)
Det var kul igår iaf :)
Nu har ci precis krängt pizza och kebabrulle mums^^ har inte så mycket mer att säga :P

Hörs puss!

RSS 2.0